Laakdal

Regenboogzebrapad zet signaal kracht bij dat iedereen gelijk is

Laakdal heeft nu ook zijn eigen regenboogzebrapad. Hiermee geeft de gemeente een duidelijk signaal, dat iedereen welkom is in Laakdal, ongeacht je seksuele geaardheid of genderidentiteit.

De regenboogzebrapad ligt op de Markt in Vorst-Centrum vlak voor het Administratief Centrum. Ook het Agentschap Wegen en Verkeer heeft plannen om een regenboogzebrapad te voorzien op de N127 ter hoogte van de kerk in Veerle-Centrum.

Frank Sels (schepen van mobiliteit): “Als lokaal bestuur vinden we het belangrijk dat de verkeersveiligheid niet in het gedrang komt. Het gemeentebestuur opteerde daarom voor een ontwerp met afwisselende vleugelstroken, waarbij de kleuren langs beide zijden van het zebrapad uitlopen. Door de regenboogkleuren in te vullen tussen de witte lijnen, blijft het een wettelijk zebrapad.”

Naar jaarlijkse traditie neemt Laakdal deel aan de Internationale Dag Tegen Holebi- en Transfobie (IDAHOT) in mei. Op dat moment wappert de regenboogvlag in elke deelgemeente en kleurt ook de gevelverlichting van het Oud Gemeentehuis in Vorst-Centrum in alle kleuren van de regenboog. Met de aanleg van het regenboogzebrapad wil het gemeentebestuur gendergelijkheid nog meer promoten.

Raf Moons (schepen van welzijn): “De harde realiteit is dat er veel mensen te maken krijgen met discriminatie omwille van hun seksuele geaardheid of genderidentiteit. In Laakdal mag iedereen zichzelf zijn, daarom willen we ook in de publieke ruimte een signaal te geven dat iedereen welkom is en dat geweld en onverdraagzaamheid niet kunnen. Samen gaan we in tegen uitsluiting op basis van huidskleur, gender, seksuele oriëntatie, fysieke of verstandelijke beperking of andere verschillen.”