Westerlo

Verkeershinder door asfalteringswerken De Merodedreef aan ’t Kuipje

Het komend weekend vinden de laatste werken plaats op De Merodedreef (N19) in Westerlo ter hoogte van het voetbalstadion. Tijdens de asfalteringswerken geldt er vanaf vrijdagavond tot maandagochtend éénrichtingsverkeer in de richting van Westerlo-centrum.

Er werd ter hoogte van het voetbalstadion ’t Kuipje een nieuwe afslagstrook voor het verkeer komende van Westerlo en een veilige fietsoversteek aangelegd. Tegelijkertijd werden ook de bushaltes aan beide zijden van de weg mee vernieuwd. Die werken zijn bijna afgerond.

© Gemeente Westerlo

Komend weekend wordt een nieuw laag asfalt op de rijweg aangebracht. Eerst wordt het oude wegdek verwijderd tussen het Bistplein en de Smallerijt, daarna brengt de aannemer een nieuwe asfaltlaag en wegmarkeringen aan.

De werken vatten vrijdag rond 18u30 aan en duren tot maandagochtend 6u00. Nadien zijn de werken volledig afgerond. Het verkeer vanuit Zammel richting Westerlo kan tijdens die periode op de N19 blijven rijden. Van Westerlo richting Zammel geldt er een omleiding via de Boerenkrijglaan, Meulemanslaan, Tolhuis en de Grote Steenweg. De fietspaden langs De Merodedreef blijven open voor fietsers in beide richtingen.