Geel

Verkoop van cannabis breekt het zuur op voor Geelse twintigers

De Turnhoutse rechter veroordeelde drie twintigers voor grootschalige handel in cannabis vanuit een appartement in de Stationsstraat in Geel. De politie voerde eind vorig jaar een huiszoeking in het appartement na enkele aanwijzingen van de verkoop van verdovende middelen.

Tijdens de huiszoeking was er ook een tweede persoon aanwezig. Men vond toen in totaal 322 gram cannabis, waarvan 23,7 gram in kleine verpakkingen was verdeeld. In februari van dit jaar ontdekte de politie wederom 41,7 gram cannabis in het appartement en ook winkelzakken met resten van cannabis.

De vriendin van één van de twee was ook betrokken bij de verkoop. Zij stuurde de mensen naar het appartement. De twee dealers kregen een celstraf van dertig maanden, waarvan de helft met probatie-uitstel en een boete van 8000 euro. De vriendin kreeg een gevangenisstraf van 12 maanden met probatie-uitstel en een gelijkaardige boete. De vierde beklaagde een 25-jarige uit Geel werd veroordeeld tot een autonome probatiestraf van 18 maanden. Hij was enkel in het bezit van cannabis.