Geel

Werknemers Khuene+Nagel riskeren 20 maanden cel voor sigarettendiefstal

Twee werknemers van het logistieke bedrijf Khuene+Nagel uit Geel worden verdacht om voor 400.000 euro aan sigaretten te hebben gestolen. Ook nog 3 andere verdachten zijn bij de zaak betrokken. In de zomer van vorig jaar verdwenen zo’n 7 à 8 paletten met tabaksproducten. Goed voor een waarde van 355.000 euro.

De twee werknemers werden betrapt aan de hand van hun dienstrooster, camerabeelden en het track en trace-systeem van een vrachtwagen. De paletten met sigaretten werden telkens door dezelfde vrachtwagen vervoerd. De vrachtwagenchauffeur stopte eerst aan een loods om het gestolen palet uit te laden, vooraleer hij de bestelde waren naar de klant bracht. Tot slot belandden de sigaretten bij twee helers die de tabakswaren verkochten aan nachtwinkels.

Na onderzoek bleek dat er nog meer sigaretten waren gestolen dan eerst gedacht. Kuehne+Nagel eist nu een schadeclaim van 400.000 euro. De betrokken werknemers riskeren beiden 20 maanden cel. De vrachtwagenchauffeur was bij één diefstal minder betrokken. Hij riskeert 18 maanden cel. Tegen de twee helers vorderde de aanklager 1 jaar gevangenisstraf.