Geel

20 miljoen Vlaams geld voor nieuwbouwproject Ziekenhuis Geel

Ziekenhuis Geel start maandag met de bouw van een volwaardige nieuwe zijvleugel, die onder meer een gloednieuw daghospitaal en het kinderziekenhuis Planeet Goudgeel omvat. Over twee jaar moet het af zijn. Ziekenhuis Geel ontving voor de bouw 20 miljoen overheidssteun via het Vlaams Infrastructuurfonds voor Persoonsgebonden Aangelegenheden.

Men start na het bouwverlof met de ruwbouw voor de nieuwe ziekenhuisvleugel bovenop het revalidatiecentrum in de J.B. Stessensstraat. Die fase neemt waarschijnlijk twaalf maanden in beslag. Vanwege de werfhinder zijn de parkeerplaatsen voor het revalidatiecentrum tijdelijk niet bruikbaar en krijgen de SP-dienst, het secretariaat en de artsen van dat centrum even een onderkomen op een andere locatie.

Het daghospitaal, kinderziekenhuis en labo krijgen ieder een eigen verdieping, met daarbovenop nog een vierde etage vol technische installaties. Vooral het kinderziekenhuis Planeet Goudgeel moet een blikvanger worden.