GeelLaakdalMeerhout

26 gestolen fietsen teruggevonden door politie

26 gestolen fietsen werden tijdens de afgelopen maanden bij verschillende huiszoekingen aangetroffen door de recherche van de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout. Ook werden nog wat losse fietsonderdelen teruggevonden.

Het gaat over zeer dure modellen en elektrische fietsen tot oudere stadsfietsen. Dankzij doorgedreven onderzoek werden uiteindelijk zeven verdachten geïdentificeerd. Twee personen werden na verhoor gearresteerd en voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Deze stuurde hen naar de gevangenis van Turnhout.

Uit verschillende verklaringen blijkt dat deze personen al een jaar bezig waren met dergelijke feiten. De gestolen fietsen werden steeds zo snel mogelijk doorverkocht. In het onderzoek werden tot op heden zes fietsen en één gestolen fietszadel teruggegeven aan de respectievelijke eigenaars.

De overige teruggevonden fietsen en fietsonderdelen staan op de website van de politie ter herkenning. Slachtoffers van een fietsdiefstal tussen maart 2021 en mei 2022 die hun fiets herkennen, kunnen via de link op de website rechtstreeks contact opnemen met de politie.