Meerhout

Beelden van Heiligen Kapel Heilig Graf verhuizen naar parochiekerk Sint Bavo

Enkele heiligen beelden uit het Meerhoutse kunstpatrimonium zijn verhuisd naar de Sint-Bavokerk in Zittaart. Daar worden ze tentoongesteld in de kerk naar aanleiding van 150 jaar Zittaart. In totaal gaat het om 8 beelden en 2 staven, die bij de beelden horen.

Het kostte heel wat opzoekingswerk om te achterhalen welke heiligen er afgebeeld worden. Het zijn onder meer de Heilige Augustinus, Heilige Helena, Sint-Jacobus en apostel Johannes. Ook een begraven Christus beeld en het beeld Maria onder het kruis zijn voortaan te bezichtigen in de Sint-Bavokerk.

© Gemeente Meerhout

De heiligenbeelden komen oorspronkelijk uit Kapel Heilig Graf, waar ze een plek hadden in het grote altaar. Maar omdat Kapel Heilig Graf niet vrij toegankelijk is, werd gezocht naar een ander geschikte plek, waar mensen ze kunnen bewonderen. En dat is nu de Sint-Bavokerk in Zittaart te geworden.