GeelLaakdalMeerhout

Herfstbooster tegen coronavirus start half september

De interministeriële Conferentie Volksgezondheid besliste onlangs om een boostercampagne te organiseren met een coronavaccin. Vanaf half september stijgt de maximale vaccinatiecapaciteit in Vlaanderen naar 800.000 prikken per week. Eind oktober wordt er dan geëvalueerd of er kan overgegaan worden naar een capaciteit van 400.000 vaccinaties op weekbasis.

Mensen met een hoger risico en onderliggende aandoeningen krijgen een sterke aanbeveling om zich te laten vaccineren. Het gaat om 65-plussers, bewoners van woonzorgcentra en iedereen die werkzaam is in de zorgsector en mensen met problemen met hun immuunsysteem. Ook krijgen alle volwassenen in Vlaanderen een uitnodiging in de bus om voor begin november gevaccineerd te worden. Wanneer de boostercampagne in de eerstelijnszone Zuiderkempen start is nog niet geweten.