Laakdal

Licht op groen voor herinrichting begraafplaats Eindhout

De gemeenteraad van Laakdal zet het licht op groen voor het lastenboek met betrekking tot de herinrichting van de begraafplaats in Eindhout. Na de restyling van de begraafplaats in Vorst-Centrum en Veerle, vatten de werken in Eindhout dit najaar aan.

De herinrichting kadert in de gemeentelijke toekomstvisie voor begraafplaatsen. Het gemeentebestuur wil de nabestaanden op een serene manier tot rust laten komen bij hun dierbare overledenen. Daarom streeft men naar uniforme, toegankelijke en aantrekkelijke begraafplaatsen.

© Gemeente Laakdal

De geplande werken stemmen overeen met deze van Vorst-Centrum en Veerle. Zo omvat de restyling een betere inrichting van de strooiweides en een optimalisatie van de paadjes. Er worden meer banken geplaatst en er wordt een schuilhuisje en afscheidsruimte met toilet voorzien. Ook de begraafplaats voor kinderen wordt op een speelse wijze aangepast. Met het oog op een betere ontsluiting van de begraafplaats wordt tegelijkertijd een extra ingang gecreëerd langs de Steenweg op Meerhout. De totale raming bedraagt bijna € 450.615.

Gerda Broeckx (schepen van begraafplaatsen): “De afgelopen jaren werden de begraafplaats van Vorst-Centrum en Veerle heringericht tot een groene omgeving met ruimte voor stilte, respect en herdenking. We mochten vele positieve reacties van bezoekers ontvangen. Na Eindhout starten we met de herinrichting van de meest recente begraafplaats van Laakdal, deze in Vorst-Meerlaar. Hiermee komen we tot het sluitstuk in de uniforme restyling van alle Laakdalse begraafplaatsen.”

De werken nemen ongeveer een half jaar in beslag. Als alles volgens plan verloopt, vatten deze eind 2022 aan.