Geel

Noodzakelijke nutswerken in Nieuwstraat van start begin augustus

Een aannemer voert vanaf begin augustus noodzakelijke werken uit in de Geelse Nieuwstraat. De werken zijn verdeeld in meerdere fases zodat de hinder zo beperkt mogelijk is. Als alles vlot verloopt, zijn er werken in de straat tot half december 2022.

Over de volledige lengte van de straat zal de aannemer in opdracht van verschillende nutsmaatschappijen kabels en leidingen in het voetpad aanleggen. De aannemer werkt met een werkzone, telkens ongeveer 100 meter, die opschuift. In de werkzone geldt altijd een parkeerverbod en voetgangers moeten aan de andere kant van de straat wandelen. De aannemer start aan de kant van de oneven nummers, bij Nieuwstraat huisnummer 1. De werkzone in deze eerste fase loopt dan van Nieuwstraat 1 tot aan de inrit van centrumparking Nieuwstraat.

Op dinsdag 19 juli om 19u30 vindt er een infomoment plaats in Brouwerij Aerts (parking Nieuwstraat 41). Hier krijg je meer toelichting over de werken en kun je vragen stellen aan stadsmedewerkers en de aannemer. Je krijgt er ook meer uitleg over het vergroenen en ontharden van de straat. Inschrijven is niet nodig. Buurtbewoners en handelaars kregen al een uitnodiging.