Meerhout

Plattelandsroute Langs ’t Geleeg in een nieuw jasje

In Meerhout is de Plattelandsroute Langs ’t Geleeg in een nieuw jasje gestoken. De fietsroute van twintig kilometer doorheen de vier gehuchten van Meerhout kreeg een update met de toevoeging van QR-codes op 17 borden.

Daarop staat de uitleg over de hedendaagse landbouw en de route in het Meerhouts dialect. Via de QR-codes kan je die uitleg nu ook gemakkelijk onderweg beluisteren. Vertrekken kan aan De Vlessenhoeve en het Merrets Ijshoeveke. Onderweg maak je kennis met de verschillende landbouwbedrijven, de Meerhoutse molens en andere waardevolle plekken.

De route kwam in 2008 tot stand in samenspraak met vertegenwoordigers van de sectoren landbouw, toerisme en heemkunde. Het project werd goedgekeurd voor Europese subsidies in het kader van de plattelandsontwikkeling.