Geel

Keuken ziekenhuis Geel behaalt Smiley-label van FAVV

De keukenafdeling van Ziekenhuis Geel krijgt voor de tweede maal op rij het Smiley-label van het Federaal Agenschap van de Voedselketen (FAVV). De maaltijden zijn niet alleen lekker, maar ook van hoge kwaliteit en worden veilig bereid.

Om het Smiley-label te kunnen behalen, moet een grootkeuken voldoen aan strenge criteria. Zo moet er bijvoorbeeld verplicht gewerkt worden met een autocontrolesysteem, waarbij de eigen werking voortdurend gecontroleerd wordt. De keuken, melkkeukens en afdelingskeukens werden grondig doorgelicht door de geaccrediteerde certificerings- en keuringsinstelling SGS. Ze doorstonden de test: de grootkeuken van Ziekenhuis Geel voldoet aan de strenge eisen van het voedselagentschap.

Johan Wyckmans, diensthoofd keuken, is blij: “Elke dag opnieuw geeft het volledige keukenteam het beste van zichzelf. Onze patiënten en medewerkers krijgen dagelijks kwalitatieve maaltijden voorgeschoteld. Het smiley-label erkent dat onze maaltijden niet alleen lekker zijn, maar ook veilig bereid en bewaard worden. Ook een oprechte dank en pluim voor de collega’s van de melkkeukens en afdelingskeukens. Ook zij ondergingen de strenge audit en voldeden allemaal aan de strenge criteria.”

Teamwork is nodig om de onderscheiding te halen, en zal ook nodig blijven. “Het FAVV voert nog steeds regelmatig onaangekondigde audits uit. We moeten dus iedere dag opnieuw de opgelegde controlesystemen volgen”, zegt Johan.

Het Smiley-label is drie jaar geldig. Daarna moet het label opnieuw behaald worden.