Geel

Man riskeert 12 maanden voor slagen en verwondingen

Een man van 29 riskeert een gevangenisstraf van 12 maanden voor slagen en verwondingen aan zijn partner. Hij leerde een vrouw kennen in een afkickcentrum en ging met haar samenwonen in Geel.

Al verschillende malen dit jaar pakte hij de vrouw hardhandig aan. Ook gedroeg de man zich agressief tegen de politie. De vrouw werd bij de laatste geweldpleging naar het ziekenhuis gebracht met letsels aan haar armen en in de halsstreek. Toen hij een enkelband droeg voor een eerdere veroordeling, maakte hij die stuk en vluchtte naar Spanje.

Volgens de openbare aanklager wil de man zijn probleem niet aanpakken. Maar zijn advocaat antwoordde dat de feiten het gevolg zijn van financiële problemen en overmatig alcoholgebruik. Hij vroeg om voor zijn cliënt een voorwaardelijke straf uit te spreken. Vonnis op 10 augustus.