Laakdal

Boomkweker Wim Houtmeyers: ‘We geven bezoekers een glimp van onze nieuwe bouwplannen op de dag van de Landbouw.’

Meer dan 50 land- en tuinbouwbedrijven zetten zondag hun deuren open voor de dag van de Landbouw. Boomkwekerij en plantencentrum Houtmeyers, gelegen aan de Nieuwe Baan 5 in Eindhout, neemt hier ook aan deel. Het tuincentrum heeft een oppervlakte van wel 10 voetbalvelden groot.

Op de dag van de Landbouw krijg je een blik achter de schermen van tuincentrum Houtmeyers. Naast de diverse plantmachines is de firma bezig aan een gloednieuwe daktuin. Wim Houtmeyers: ‘We geven de bezoekers ook een glimp van onze nieuwe bouwplannen. We gaan een heel apart gebouw zette met een daktuin erop. Het is een
intensieve daktuin waarbij er bomen op het dak komen met diverse vormen.’

Houtmeyers vindt het belangrijk om mensen bewust te maken van heel het proces achter de tuinsector. ‘Vaak zien we dat de klanten maar tot in de winkel komen zelf, maar de plantmachines erachter zijn ook indrukwekkend om te zien. Ik denk dat maar weinig mensen dit weten.’

© Soma Neuts