Laakdal

Derde troostplek open in Laakdal

In Laakdal werd het derde troostplekje officieel geopend aan de grot in de Hulstsestraat in Veerle. De troostplek ligt in het groen en is toegankelijk voor iedereen. Ze is niet tijdelijk, maar gans het jaar door te bezoeken.

Eerder werden al troostplekken geopend aan de kapel van 7 weeën in Eindhout en aan de pastorij in Vorst-centrum. Een troostplek is een groene plek dat voor iedereen toegankelijk is, waar je troost kan vinden en samen met je buurt. Ook staat er op elke plek een paneel met een poëtische tekst en wat uitleg over het initiatief.

Een troostplek is één van de nieuwe gewoonten na de coronacrisis. De dag van vandaag wordt van de overledenen dikwijls afscheid genomen in intieme kring en wordt de urne achteraf ook naar huis meegenomen. Om die leegte te vullen zijn er nu troostplekken of ontmoetingsplaatsen die zorgen voor troost, verbondenheid en vertrouwen.