GeelMeerhout

Meerhoutenaar cel in voor seksueel misbruik

Een vijftiger uit Meerhout werd veroordeeld tot 37 maanden cel. De man wordt ook voor 5 jaar uit zijn rechten ontzet. In mei vorig jaar kwam aan het licht dat hij seksueel misbruik maakte van een meisje van 5 jaar.

Hij kwam als poetsman elke woensdag langs bij een gezin in Geel. Eerst ontkende de man de feiten, maar ging later tot bekentenissen over. In zijn smartphone stonden zoektermen zoals ‘seksfoto’s dochters’. De ouders hadden ook een vermoeden dat hij feiten pleegde met hun zoontje van vier. Daar was geen bewijs voor.

Eerder vorig jaar werd hij in Mol en Geel opgepakt voor openbare zedenschennis voor de ogen van minderjarige meisjes. De man werd al eerder veroordeeld in 2008 en een tweede keer in 2021. Toen kreeg hij telkens voorwaardelijke straffen. Nu moet hij voor 37 maanden de cel in.