Mol

Mols gemeentebestuur neemt maatregelen om energiefactuur te temperen

Het Molse gemeentebestuur neemt een eerste pakket aan maatregelen om het energieverbruik terug te dringen. Door de forse stijgingen van de prijzen voor gas en elektriciteit stevent het lokaal bestuur af op een jaarlijkse energiefactuur van 3,5 miljoen euro. Dat bedrag ligt tot drie keer hoger dan in het verleden.

Binnen de gemeente neemt men gerichte maatregelen op korte termijn en werkt men in een versneld tempo aan investeringen in energiezuinige gebouwen en verlichting.

Het gemeentebestuur bespaart maar liefst 10% op de verwarmingskosten door in de gemeentelijke gebouwen de temperatuur tot 19°C te verlagen. Daarnaast stopt men met het verlichten van de monumenten en ook het aanpassen van het nachtregime van de openbare verlichting wordt onderzocht.