Kasterlee

Opvang voor Oekraïners in hotel Keravic Lichtaart

Zes Oekraïners nemen volgende week hun intrek in het leegstaande hotel Keravic op de Herentalsesteenweg in Lichtaart. Het gemeentebestuur van Kasterlee huurt dit hotel voor een periode van een jaar. In het pand kunnen zo’n vijftien mensen verblijven. Voorlopig krijgen er zes personen uit Oekraïne onderdak.

Volgens de gemeente genieten ze niet van een hotelservice, maar wel van onderdak en ondersteuning door het sociaal huis. Ook moeten ze zelf instaan voor eigen voeding en onderhoud. De gezinnen die er komen wonen, hebben elk een eigen kamer en ook enkele gezamenlijke ruimtes ter beschikking. Kasterlee was al een tijd op zoek naar een plaats waar Oekraïners langdurig zelfstandig kunnen wonen en verwacht nog nieuwe vluchtelingen.