Mol

Proefopstelling met maximum 30 minuten parkeren in Ezaart vanaf 3 oktober

Momenteel worden in Ezaart de zeven parkeerplaatsen op het pleintje in de Sint-Willebrordusstraat gebruikt voor ‘langparkeren’. Daardoor vinden bezoekers van lokale handelszaken, de school of bewoners moeilijk parkeergelegenheid en wordt er vaak foutief geparkeerd op het voetpad en voor opritten.

Om dit euvel te verhelpen plaatst de gemeente Mol vanaf 3 oktober een proefopstelling met een beperkte parkeertijd. Bij de desbetreffende parkeerplaatsen worden verkeersborden ‘parkeren met schijf voor max 30 min’ geplaatst. Met de proefopstelling wil de gemeente uitzoeken of de beperkte parkeertijd een geschikte oplossing is.

De proefperiode loopt tot 2 januari. Nadien vraagt het lokaal bestuur buurtbewoners, handelaars en de school naar hun mening, gevolgd door een finale beslissing.