GeelMeerhout

Scherpenbergen-De Hutten is primus in verkiezing Wandeling van het jaar

De wandeling Scherpenbergen-De Hutten werd verkozen tot wandeling van het jaar. Dat maakte de dienst toerisme van de provincie Antwerpen bekend. De wandeling over het grondgebied Meerhout en Geel verzamelde meer stemmen dan de kandidaten uit Essen, Herselt, Kontich en Retie.

Natuurpunt vzw ontvangt 1.000 euro met deze prijs voor nieuwe wandelprojecten. Toerisme Provincie Antwerpen gaat de wandeling de komende twaalf maanden extra promoten. De wandeling in Meerhout en Geel combineert de fraaiste landschappen van Natuurpark Grote Netewoud: de meanderende Nete, uitgestrekte bossen, zandige landduinen en fotogenieke heidegebieden.

Dankzij de inzet van natuurverenigingen, een hele reeks partners en talloze enthousiaste vrijwilligers oogt het natuurpark bovendien alsmaar knapper. De eeuwenoude watermolen van Meerhout is de uitvalsbasis van de wandeling en is vandaag een sfeervol bezoekerscentrum met cafetaria, picknickeiland en speelnatuur.