Geel

Straat Laar niet meer bereikbaar van Sint Dimpnaplein

Vanaf maandag 19 september is de straat Laar in Geel niet meer met de auto bereikbaar vanaf het Sint-Dimpnaplein. Een deel van het Laar wordt een ‘schoolstraat’. Tijdens de schooldagen is er bij het begin en einde van de schooldag geen gemotoriseerd verkeer mogelijk. Het gaat om een proefopstelling die deel uitmaakt van het project ‘Veilige schoolomgevingen’.

De maatregelen komen er na overleg met de ouders, buurt en school om de omgeving van basisschool Sint Dimpna veiliger te maken voor de leerlingen. Ze moeten ouders en leerlingen stimuleren om meer te voet of met de fiets naar school te komen. De proefopstelling wordt op het einde van dit jaar geëvalueerd. Is de evaluatie positief, dan kan de proefopstelling omgevormd worden tot een definitieve maatregel.