Geel

Verhoogde fietspaden zorgen voor meer veiligheid fietsers in Dokter Van de Perrestraat

Vanaf 26 september worden de fietspaden op vijf kruispunten in de Dokter Van de Perrestraat in Geel verhoogd. Het gaat om de kruispunten met volgende zijstraten: Helleblok, Vinkenstraat, Velodroomwijk, Bosakker en Merelstraat.

Vaak ziet het verkeer uit deze zijstraten voetgangers en fietsers in de Dokter Van de Perrestraat niet aankomen. Een verhoogd fietspad remt af en geeft meer tijd om kruisende zwakke weggebruikers op te merken.

Door deze aanpassingswerken is er hinder voor het verkeer. Het kruispunt met de zijstraat wordt telkens afgesloten voor maximum drie weken. Je kunt Dokter Van de Perrestraat niet inrijden vanuit die zijstraat.

Het verkeer op Dokter Van de Perrestraat passeert de werken beurtelings. Hou hierbij rekening met sterke hinder. Het doorgaand verkeer neemt best de ring. Voor fietsers en voetgangers is er ter hoogte van de werken een aparte rijstrook voorzien om alles veilig te laten verlopen.