Geel

Ying Ying Travel Weekend neemt je mee naar verre landen

Het Geelse reisbureau Ying Ying Travel organiseert volgend weekend de tweede editie van hun reisbeurs. Al is het veel meer dan zomaar een klassieke beurs met wat standjes. “Het programma is heel uitgebreid, met reisvoordrachten, optredens, workshops en tal van exposanten”, legt organisator Mario Steurs uit. “Bezoekers mogen zich verwachten aan een boeiende mix van informatie, animatie en entertainment. Zaterdag 10 en zondag 11 september kunnen belangstellenden in het Leunenstadion terecht voor een heuse ontdekkingstocht.

De eerste editie van het Travel Weekend was vorig jaar een schot in de roos. Dit jaar hoopt Mario het aantal bezoekers te overtreffen met een nog grootser aanbod. “Het programma is heel goed gevuld”, weet Mario. “Er zijn een 25-tal standhouders, demonstraties van krijgskunsten en dansworkshops. Ook op culinair vlak worden onze bezoekers verwend.”

Niet te missen zijn de vele reisvoordrachten over onder meer Oeganda, China, Japan, Mongolië, Nieuw-Zeeland, Namibië, Zuid-Afrika, Australië en Madagascar. Een opvallende verschijning is ongetwijfeld Johan Van Hecke. In een vorig leven nog CVP-voorzitter en Europees Parlementslid, momenteel ereconsul voor Oeganda in Vlaanderen en samen met ex-journaliste Els De Temmerman uitbater van een hotel aan het Victoriameer in Oeganda. Hij komt op zaterdag en zondag vol overgave vertellen over ‘zijn’ pure en ongerepte Afrika.

Het programma wordt verder aangevuld met optredens, waaronder tributes to Amy Winehouse en Etta James door SweeT & Friends, lokaal zangtalent Yvando en een breakdance demonstratie door Hakim, bekend van de Kemping.

Het Ying Ying Travel weekend vindt plaats op zaterdag 10 en zondag 11 september, in en rond het Leunenstadion aan Rauwelkoven in Geel. Het event start telkens om 10u ’s ochtends. De toegang is gratis en iedere bezoeker ontvangt een goodiebag. Meer informatie en het volledige programma vind je op www.yingyingtravel.eu