Geel

Zeunt 45 is nieuwe telg van jarig Zeuntcomité

Marcel Verachtert, Yves Vangeel en Nick Geyskens van het Zeuntcomité stellen met trots Zeunt 45 voor.

Dit weekend vierde het Geelse Zeuntcomité haar 15-jarig bestaan met een feestelijke receptie, weliswaar met 2 jaar uitstel. De vereniging zag het levenslicht in 2005 naar aanleiding van de eerste Dimpnadagen en groeide doorheen de jaren uit tot een organisatie met tientallen vrijwilligers en als doel het ondersteunen van evenementen en het promoten van Geelse streekproducten.

Het Zeuntbier was het eerste geestekind van het comité, met tal van afgeleiden zoals de Zeuntpaté, Zeuntkaas en Zeuntbrood. 3 jaar geleden kwam men op het idee om een distrillaat te maken van Zeunt. De drank doet denken aan whiskey maar mag die naam niet dragen omdat het ook hop bevat en niet enkel granen. Zeunt 45 – verwijzend naar het alcoholpercentage van de drank – rijpte 3 jaar lang op eiken vaten en is inmiddels klaar voor consumptie.

Binnenkort is de drank verkrijgbaar in speciale verpakking met een passend glas en flesje Zeunt bij Huis Manendonckx, de dienst Toerisme en alle Geelse drankenhandels.