Geel

Bepaal mee welk project een burgerbudget ontvangt van de stad.

Dit jaar geeft de stad Geel € 100.000, via het burgerbudget, aan haar inwoners om creatieve, vernieuwende acties uit te voeren. Tussen 1 maart en 31 mei dienden enthousiaste Gelenaars 23 projecten in. De participatieraad bekeek de haalbaarheid van de verschillende ideeën en toetste deze af aan de voorwaarden. Elf projecten blijven nu over. Je kan tot 15 november stemmen op jouw drie favoriete projecten. Zo bepaal je mee welke projecten budget ontvangen.

Alle Gelenaars vanaf 10 jaar kunnen hun stem hier uitbrengen tot 15 november. Je moet op drie verschillende projecten stemmen. Een project met minstens 100 unieke stemmen komt in aanmerking voor uitvoering.

Als er niet voldoende budget is om alle voorstellen uit te voeren, beslist de participatieraad op basis van het aantal stemmen, de kostprijs, de meerwaarde van het voorstel en de spreiding in de deeldorpen.

In de periode november/december maakt de stad bekend welke projecten budget ontvangen. Daarmee kunnen de projectindieners zelf de handen uit de mouwen steken om hun project binnen de twee jaar uit te voeren. Een stadsmedewerker begeleidt het project. De uitvoerders houden de participatieraad op de hoogte van de vorderingen van het project.