DesselGeelKasterlee

Brandweer zone Kempen oefent met RED-teams in Bobbejaanland

Reddingsactie bij attractie Sledgehammer

Dinsdag oefenden RED-teams van Brandweer zone Kempen, Rivierenland, Vlaams-Brabant West en de spoeddienst van het Heilig Hart Ziekenhuis in Mol in pretpark Bobbejaanland in Lichtaart.

© Brandweer Zone Kempen – Reddingsactie op attractie Dreamcatcher

RED-teams worden ingezet bij interventies waar een ladderwagen ontoereikend is om slachtoffers die zich op moeilijk bereikbare plaatsen bevinden op een veilige manier te redden. Het belang om regelmatig op niet-alledaagse, uitdagende objecten te kunnen oefenen is heel belangrijk. Zo blijven de klimtechnieken up to date.

Vier verschillende scenario’s werden daarom ingeoefend op basis van een roterend systeem. Zo werden er incidenten gesimuleerd rond de Dreamcatcher, de Indiana River, de Revolution en de Sledge Hammer; stuk voor stuk attracties binnen Bobbejaanland.