Geel

Breng je stem uit voor ‘Het roze paadje naast de Zeggeloop’

Het roze paadje naast de Zeggeloop in Geel is genomineerd voor een wedstrijd van de Trage Wegen vzw. Dit paadje maakt de verbinding tussen Stationsstraat en Technische-Schoolstraat in Geel en passeert langs de middelbare school Sint Jozef.

Deze veel gebruikte trage weg zorgt mee voor een veilige verbinding tussen het station en het centrum. Bij deze verbinding wordt er niet enkel rekening gehouden met de actieve weggebruiker, ook bijen en open water krijgen er hun plaats in het midden van het stadscentrum. Tijdens de wandeling op de Dag van de Trage Weg verkenden maar liefst 112 geïnteresseerden de trage wegen in het centrum.

Trage Wegen vzw wordt 20 jaar en dat vieren ze door een trage weg in de bloemetjes te zetten. Vanaf de Dag van de Trage Weg, die afgelopen weekend plaatsvond, kan iedereen een stem uitbrengen op één van de 20 trage wegen die werden geselecteerd. De trage weg die als winnaar uit de bus komt, zal vakkundig onder handen genomen worden door het team van Trage Wegen zelf. Stemmen kan hier tot 7 november.