GeelLaakdal

Chauffeurs tegen de lamp bij verkeerscontroles door lokale politie en douane aan nieuw rondpunt Geel-Oost

Bij gezamelijke verkeerscontroles van de lokale politie en de douane en accijnzen werden dinsdag verschillende overtredingen vastgesteld. Ruim 250 voertuigen werden gecontroleerd op alle toegangswegen naar het nieuwe rondpunt aan het op- en afrittencomplex Geel-Oost.

Eén bestuurder testte positief op drugs in het verkeer. Hij moest zijn rijbewijs onmiddellijk inleveren en moet zich later voor de politierechter verantwoorden. Ook werd één bestuurder door de Douane onderschept met rode diesel in het voertuig. Een boete van 500 euro werd hiervoor opgelegd.

Ook nog andere verkeersbreuken werden vastgesteld. 9 bestuurders hadden geen gordel aan, 3 hun keuring was vervallen en van 4 bestuurders helde de lading over of was de ladingszekering niet in orde. Daarnaast werd 1 chauffeur betrapt op het gebruik van de gsm achter het stuur, 4 overschreden de volle witte lijn en 2 speedpedelecs waren op de rijbaan aan het rijden.