KasterleeOlen

ELZ Middenkempen houdt openprikavond op Teunenberg

Eerstelijnszone Middenkempen organiseert op vrijdag 21 oktober een openprikavond in het vaccinatiecentrum op Teunenberg in Olen. Tussen 16u en 21u kan iedereen die de herfstbooster nog niet kreeg, een vaccin krijgen.

Het is niet nodig hiervoor een afspraak te maken, maar het kan wel. Als je je prik op een bepaald uur wil krijgen, maak je best een afspraak. Als het niet lukt, kan je gewoon naar het vaccinatiecentrum komen en zo je prik krijgen.

Volgens Eerstelijnszone Middenkempen wilt men met deze openprikavonden de mensen bereiken die het moeilijk hebben om online een afspraak in te boeken. Na drie weken vaccineren kregen al zo’n 38.000 mensen binnen Eerstelijnszone Middenkempen, waaronder de gemeenten Olen en Kasterlee zich bevinden, hun herfstbooster, dat komt neer op zo’n 36% van alle inwoners. Hiermee is ELZ Middenkempen koploper in Vlaanderen.

Sinds oktober wordt er minder gevaccineerd omdat de vraag naar vaccins afneemt. Het vaccinatiecentrum heeft nog maar een aantal prikdagen, namelijk 12, 21, 22 en 24 oktober. Op 24 oktober worden de laatste prikjes gezet in vaccinatiecentrum Teunenberg.