Geel

Gelenaar riskeert voorwaardelijke celstraf voor partnergeweld

Een voorwaardelijke celstraf van twee jaar hangt een man uit Geel boven zijn hoofd. Hij pleegde geweld op zijn voormalige vriendin. De man wordt beschuldigd tweemaal partnergeweld.

Eén keer was hij dronken en herinnerde hij zich niet alles van de feiten. Wat wel vaststaat was dat na een avondje uit, omstaanders hem probeerden tegen te houden, toen hij zijn toenmalige vriendin tijdens een ruzie onophoudelijk bleef stampen, nadat hij haar tegen de grond duwde. Een andere keer gooide hij haar van haar fiets en sloeg hij haar na een bezoekje aan een tennisclub. De vrouw vluchtte toen naar de kantine om hulp te zoeken.

Volgens de aanklager moet hij leren omgaan met alcohol, dan kunnen dergelijke feiten zich niet opnieuw herhalen. De verdediging van de man vroeg de vrijspraak voor de geweldpleging op de tennisclub. Want toen stonden beide partijen agressief tegenover elkaar. Vonnis volgt op 8 november