Kasterlee

Het Reuze Rollerpad wordt een rolstoeltoegankelijk beleefpad aan Kabouterberg

Aan de voet van de Kabouterberg in Kasterlee komt een Reuze Rollerpad. Op een route van ongeveer 900 meter werd een natuurlijke halfverharding aangelegd die mooi past in het bosrijke gebied. Zo wordt het pad toegankelijk voor rolstoelgebruikers met hulp.

“Maar de doelgroep is breder, want het wordt een pad met beleefelementen die de zintuigen prikkelen: een klankenspel, een knikkerspel, een voelmuur, vertelt burgemeester Ward Kennes die bevoegd is voor toerisme. Deze elementen worden de komende maanden allemaal uitgevoerd en geplaatst met respect voor het landschap. Het zijn studenten van Luca School of Arts uit Genk die de beleefelementen uittekenden.

Schepen voor welzijn Sumati Adriaensen: “Het paradepaardje op het pad wordt de rolstoeltoegankelijke zandspeelbak waarbij kinderen in een rolstoel met hun handen in het zand kunnen spelen en actief kunnen deelnemen aan het spel met kinderen op de zandvlakte. De werken aan de zandbak worden momenteel uitgevoerd door de technische dienst van Kasterlee. De zandspeelbak leent zich ook uitstekend als uitkijkpunt op de prachtige zandvlakte met luchtwortels.”

© Gemeente Kasterlee

Kasterlee betaalt de helft van de halfverharding van het pad. De overige helft en de uitvoering van de beleefelementen worden betaald met middelen van het BNP Paribas Fortis Foundation Fonds, beheerd door de Koning Boudewijnstichting.

Het pad wordt ontwikkeld door GO! school de 3master (buitengewoon onderwijs), Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete en enkele studenten van Thomas More Geel.