Geel

Jong, gek van zwemmen en ondernemer. Broers nemen Zwemshop Geel over

Afgelopen zaterdag namen de broers Ruben en Brecht Carchon de Zwemshop Geel over aan de Pas in Geel van Linda Noels. Zij baatte de winkel jarenlang uit.

Linda was lange tijd het vertrouwde gezicht van Speedo en Zwemshop Geel. Ruben Carchon kwam er langs voor zijn afstudeerproject. “Toen ik bij Linda op interview kwam, bood ze mij totaal onverwacht een kans aan, die ik niet heb laten liggen” vertelt Ruben. Samen met zijn broer Brecht, kon hij de winkel overnemen. Hun passie voor de zwemsport, gecombineerd met veel ondernemerszin, vormt de ideale combinatie om de gekende winkel met nieuwe gezichten en dezelfde elan verder te zetten.

Zowel Ruben als Brecht zijn van jongs af aan actief in de zwemwereld. Ruben is oud competitie­zwemmer en nog steeds actief als zwemtrainer. Brecht traint bij Brigitte Becue en zwemt wedstrijden op nationaal niveau. Op zijn palmares staan al verschillende titels op de rugslag. De broers staan ook voor lokaal ondernemerschap. De winkel blijft dus op het vertrouwde adres op de Pas 15 in Geel. Speedo blijft er het exclusieve merk.

De winkel en de webshop uitbreiden, moet de scherpe doelen die ze zichzelf stellen, helpen behalen. Op termijn willen ze de meest gespecialiseerde zwemwinkel in België worden. Brecht: “met onze ervaring in de zwemsport gaan we klanten met advies bijstaan en ze vooral producten aanbieden die dat tikkeltje meer kunnen betekenen voor hun zwemervaringen.”