Geel

Man riskeert effectieve gevangenisstraf na uiten van bedreigingen aan medewerkster OCMW Geel

Een man van 25 uitte bedreigingen aan het adres van een medewerkster van het OCMW van Geel en daarvoor riskeert hij een effectieve celstraf.

De man, afkomstig uit Bangladesh, viel de vrouw zowel privé als professioneel lastig door het sturen van heel veel berichten. De vrouw was zelfs een week arbeidsongeschikt omdat ze de druk niet meer aankon. In het stadspark van Geel had de beklaagde ook veiligheidsglas bewerkt met graffiti door er de voornaam van het slachtoffer op te spuiten. De beklaagde kon het niet verdragen dat een andere medewerker van het OCMW van Geel zijn dossier overnam. De openbare aanklager vroeg een effectieve gevangenisstraf van 1 jaar en een boete.

Sinds augustus vertoeft de beklaagde al in voorhechtenis. Hij was al eerder dit jaar voor gelijkaardige feiten bij verstek veroordeeld tot zeven maanden cel. De advocaat van de man vroeg om na het recente vonnis niet opnieuw te veroordelen. Omdat ie moederziel alleen was en hij had zijn emoties niet onder controle. Hij wil zo snel mogelijk weer naar Bangladesh. Vonnis volgt op 8 november.