Geel

Naksu Geel organiseert tiende keer boksgala Thunderstruck

Het gaat hard voor kick- en thaibox-club Naksu uit Geel. Niet alleen steeg het ledenaantal op een jaar tijd explosief van een dikke honderd leden naar bijna negenhonderd leden, het maakt zich ook weer op voor een nieuwe editie van het gala Thunderstruck.

Het grootste indoor sportevenementen van Geel, met nationale en internationale boksers. Na twee jaar verplichte rust staan er zaterdag 15 oktober vierentwintig kampen op het programma, waarvan zes door Naksu afgevaardigd worden. De topaffiche is Cedric De Keirsmaeker vs Wojciech Kosowski. Alle VIP-tickets zijn alvast uitverkocht, maar kaartjes aan de kassa zijn nog mogelijk.

Twaalf jaar later de tiende editie van boksgala Thunderstruck organiseren: daar kan alleen maar een pandemie hebben tussen gezeten. Niet dat ze dan stilgezeten hebben bij de Geelse kick- en thaibox-club Naksu. In die tussentijd bouwde de club een eigen accommodatie aan het Schuttershof in Geel nadat het zaaltje in sporthal de Axion niet meer voldeed.

Alleen kun je stellen dat die nieuwe zaal ook al te klein blijkt te zijn, want Naksu kende een ongelofelijke groei van een dikke honderd leden naar bijna negenhonderd leden. Ongezien, waardoor het zich officieus de grootste sportvereniging van Geel mag noemen. Voor het boksgala Thunderstruck keert de organisatie op zaterdag 15 oktober terug naar de Axion voor het grootste indoor sportevenement. En dat voor de tiende keer.
Omdat een ander tornooi in Nederland de kalender dooreen schudde, verhuisde het gebeuren van de maand november naar oktober. “We zijn ontzettend fier op onze nieuwe accommodatie en wat we als club nu bereiken. Daarom is dit boksgala ook een mooi uithangbord voor wat we allemaal kunnen. Ik voel ook dat onze leden snakken naar een nieuwe Thunderstruck nadat we twee jaar verplichte rust moesten nemen.”, vertelt voorzitter Jens Maes.

“Als organisatie groeien we jaar na jaar en kunnen daardoor ook echte toppartijen uit de A-klasse op de affiche zetten. Zo konden we op de vorige editie toenmalig wereldkampioen Nafi Bilalovski strikken en werd er gevochten om Vlaamse en Belgische titels. Maar Thunderstruck blijft in de eerste plaats een springplank om opkomend talent in de kijker te zetten. Vechters van eigen bodem zullen hier altijd een kans krijgen om wedstrijden te vechten en door te groeien in deze sporttak.” Naksu Geel zet dit jaar zes leden op de affiche, waaronder de 12-jarige Emmelien Vansteeger en natuurlijk Nassim Benali.

Tickets kosten €20 in voorverkoop, aan de kassa betaal je €25. Wie graag een VIP-ticket had is er aan voor de moeite. Die zijn allemaal de deur uit. De deuren van Axion gaan open om 17u30, de eerste partij begint om 18u30. In totaal staan er vierentwintig partijen op het programma. Voor meer informatie klik hier.