Laakdal

Nieuw kunstgrasveld ingespeeld bij FC Netezonen

Burgemeester Tine Gielis en Sportschepen Benny Smets geven de eerste aftrap

Zaterdagavond werd het allereerste kunstgrasveld voor Laakdal ingespeeld bij FC Netezonen op de sport- en vrijetijdssite Eindhoutberg. Omdat FC Netezonen slechts over 2 terreinen beschikte en op deze locatie niet kon uitgebreid worden met natuurgrasvelden, besliste het Laakdalse gemeentebestuur om het A-terrein van Netezonen te vervangen door een kunstgrasveld.

Daarnaast kan dit veld op de vrije uren gehuurd worden door andere Laakdalse voetbalclubs en de sportdienst. Het grootste voordeel aan een kunstgrasveld is dat het altijd bespeelbaar is. De terreinen van Netezonen werden door het gebrek aan voetbalterreinen kort na de seizoensstrat al snel een modderterrein en onbespeelbaar. De club moest daardoor uitwijken naar het terrein van de sporthal in Veerle.

Burgemeester Tine Gielis wilt van het kunstgrasveld een Laakdals verhaal maken. Van 19 tot 30 april volgend jaar stelt de gemeente de site Eindhoutberg open voor alle Laakdallenaars door allerhande activiteiten en sportdisciplines op het kunstgrasveld aan bod te laten komen. In samenspraak met de sportclubs werkt Laakdal aan een visie van gezamelijk gebruik van accomodatie en materiaal.