Olen

O1 wil duidelijkheid van schepencollege over ‘geldverslindende’ nieuw administratief centrum

Mario Verhaert – O1

Wat is financieel nog haalbaar in Olen? Die vraag stelt O1 zich hardop nadat vorige maand bleek dat het nieuwe gemeentehuis minimum 12 miljoen euro zou kosten. Duidelijkheid vanuit de meerderheid lijkt er nog altijd niet te komen. De oppositiepartij waarschuwden al vele maanden dat het nieuwe administratief centrum het dubbele zou kosten van wat origineel werd geschat. O1 hoopt dat de Olense meerderheid eindelijk duidelijkheid geeft over welke projecten nog gerealiseerd kunnen worden en waarop er gaat bespaard worden.

De oppositie ging ervan uit dat het op de agenda van de gemeenteraad van 5 oktober zou komen, maar dat is dus niet het geval. Volgens fractieleider Mario Verhaert van O1 stuit de houding van de meerderheidspartijen tegen de borst. Want volgens O1 worden problemen op de lange baan geschoven en moeilijke beslissingen worden niet genomen.

Voor O1 is het dringend tijd dat het Olense schepencollege klaarheid geeft over wat er de volgende jaren nog kan gerealiseerd. Daarnaast wil de partij dat de realisatie van het nieuw administratief centrum tijdelijk on hold wordt gezet.