Geel

Ontbijt voor Dag van de Jeugdbeweging verhuist naar nieuwe locatie

Voor corona vond ontbijt tijdens Dag van de jeugdbeweging op de Markt plaats

Vanaf dit jaar vindt de Dag van de Jeugdbeweging plaats op het binnenplein tussen het stadhuis en cc de Werft. Zo kan het evenement snel naar fuifzaal De Waai verhuizen als het die dag slecht weer is. ’s Avonds organiseert de Geelse Jeugdraad een ‘Nacht van de Jeugdbeweging’.
Traditiegetrouw trakteert de Geelse Jeugdraad, in samenwerking met de dienst jeugd, alle leden van het jeugdwerk die in uniform naar de Dag van de Jeugdbeweging komen op een gratis ontbijt. Dat is ook dit jaar opnieuw het geval. De Dag van de Jeugdbeweging vindt al jaar en dag plaats op het marktplein, maar dat is vanaf deze editie anders.

Op vrijdag 21 oktober om 7u30 vindt de Dag van de Jeugdbeweging voor de allereerste keer plaats op het binnenplein tussen het stadhuis en cc de Werft. Zo kan de stad fuifzaal De Waai gebruiken als ‘uitvalsbasis’ bij regenweer. Het herfstweer kan vaak heel onvoorspelbaar zijn. Moest het die dag dus regenen, kunnen de aanwezigen makkelijk naar De Waai verplaatsen.

Naast het ontbijt zorgen de Geelse Jeugdraad en dienst jeugd voor een streepje muziek. “Er zijn 21 jeugdbewegingen in Geel. Dit is goed voor 1.900 leden en 350 leiders. We verwachten dus wel een grote opkomst, zeker na twee jaar afwezigheid door corona”, zegt schepen van jeugd Marlon Pareijn. “Als kindvriendelijke stad hechten we veel belang aan onze jeugdwerking. De Dag van de Jeugdbeweging is dan ook dé hoogdag van het Vlaamse jeugdwerk.” Overlast voor de buren wordt tot een minimum beperkt.

’s Avonds kunnen de leiders en leden van de Geelse jeugdverenigingen komen zingen en swingen in jeugdhuis De Vonk tijdens de Nacht van de Jeugdbeweging. De leiding van de jeugdverenigingen start de avond met een gezamenlijke maaltijd, als compensatie voor het wegvallen van de Jeugdwerkawards 2021 door corona.