Geel

Robotomatics tentoonstelling van Gelenaar Koen Van Nieuwenhuyze : Nostalgische trip met kritische blik op maatschappij

Gelenaar Koen Van Nieuwenhuyze stelt zijn kunstwerken tentoon bij Oxot in Westerlo. Het werk van Koen is volledig opgebouwd uit herbruikte onderdelen, die op een bepaald moment hun oorspronkelijke functie verliezen en dan meestal bij het schroot belanden.

Deze vaak prachtige onderdelen hebben tot dan vaak een onzichtbaar leven gekend ondanks dat ze ooit ontworpen werden door bekwame, in de schaduw gebleven, productontwerpers/ designers. Van Nieuwenhuyze componeert nu al deze onderdelen tot een nieuwe wereld, bestuurd door personages die we allemaal kennen uit onze jeugd… de poppenkasthoofdjes.

Op de komende expo zal voor het eerst een overzicht gegeven worden van deze ‘Dieselpunk Fairytales’ wereld. Eerder waren er al wel enkele individuele stukken te zien op Pukkelpop en in het SMAK maar bij Oxot gaat de droomwereld integraal in première in het weekend van 30 september tot en met 2 oktober.

Een nostalgische trip die tegelijkertijd ook diverse actuele maatschappelijke thema’s op tafel gooit…