Olen

Tweede openprikmoment op woensdag 19 oktober in Teunenberg

Om zo veel mogelijk mensen ervan te overtuigen zich te laten vaccineren, organiseert Eerstelijnszone Middenkempen nog een extra openprikmoment op woensdag 19 oktober van 14u00 tot 20u00. Op die manier wilt de eerstelijnszone mensen die geen afspraak willen of kunnen maken, toch aansporen om hun herfstbooster te nemen.

Dat is het tweede openprikmoment, naast 21 oktober. Op die manier wil de organisatie de herfstbooster op een laagdrempelige manier aanbieden aan iedereen die het nog niet kreeg. Op vrijdag 21 oktober is het vaccinatiecentrum open van 14u30 tot 21u00. Op dit moment is al meer dan 50% van de volwassenen binnen de Eerstelijnszone Middenkempen, waaronder Olen en Kasterlee toebehoren, gevaccineerd.

“Met deze cijfers zijn we al heel blij, maar er is nog ruimte om te groeien”, zegt Leen Henckens van Eerstelijnszone Middenkempen. “We hebben gemerkt dat andere eerstelijnszones gelijkaardige of zelfs betere cijfers hebben, dus willen we zo veel mogelijk van onze burgers de kans geven hun vaccin te nemen.”

Vaccinatiecentrum Teunenberg sluit definitief op 24 oktober. Wie nog een vaccin wil, moet dus snel zijn. Als het al 3 maanden geleden is sinds je laatste prik en je toch nog je boostervaccin wil, maak dan snel nog een afspraak, bel naar het callcenter of kom op 19 of 21 oktober naar het vaccinatiecentrum.