Geel

Verdachte gezocht voor poging tot ontvoering minderjarig meisje

De politie is op zoek naar een man die verdacht wordt van een poging tot ontvoering van een minderjarig meisje. De feiten gebeurden op maandag 10 oktober om 16 uur op de Tongerlosebinnenweg in Geel.

Het meisje reed met de fiets langs de Tongelosebinnenweg toen de verdachte met zijn wagen naast haar kwam rijden. Hij zei dat ze met hem moest meerijden. Ze fietste verder maar hij bleef langs haar rijden en herhaalde dat ze met hem moest meerijden. Toen ze om hulp riep, reed de man weg.

De verdachte reed met een middelgrote, donkergroene of bruine wagen (nieuw model), vermoedelijk elektrisch of hybride, aangezien het voertuig weinig geluid maakte. Het voertuig had een wit/rode nummerplaat.

De verdachte is tussen de 55 en 65 jaar oud, heeft een witte huidskleur en is struis gebouwd. Hij heeft wit, kort haar en lichtblauwe ogen. Hij spreekt Nederlands met een Kempische tongval.

Als u deze persoon herkent of als u informatie heeft over dit feit, neem dan contact op met de speurders via opsporingen@police.belgium.eu. U kan ook getuigen via het gratis nummer 0800/30 30 0.