Laakdal

Vlaanderen investeert 230.000 euro in Laakdalse jeugd

Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle (CD&V) trekt 230.000 euro uit voor het bouwen van een skatepark om een ontmoetingsplaats te maken voor de Laakdalse jeugd. Volgens burgemeester Tine Gielis (CD&V) kwam de projectoproep van de minister op het geschikte moment.

Want uit een bevraging bij de Laakdalse jeugd was duidelijk dat er nood is aan een ontmoetingsplaats voor de Laakdalse jeugd in de vorm van een skatepark of een jeugdhuis. “Het Laakdalse initiatief kon op bijval rekenen bij de minister”, vertelt jong cd&v-voorzitter Chiel Peeters tevreden.

Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle

“Ik ben heel fier dat we deze historische investering kunnen realiseren samen met de sector. Dit zijn stuk voor stuk sterke projecten die ervoor zorgen dat kinderen en jongeren onbezorgd zich kunnen uitleven in goed aangepaste lokalen en infrastructuur. Veel van deze projecten werden samen met kinderen en jongeren bedacht. Dit is dus een plan voor én door kinderen en jongeren”, aldus Benjamin Dalle. “De coronacrisis heeft meermaals aangetoond hoe belangrijk het jeugdwerk en vrije tijd zijn in het leven van onze kinderen en jongeren.”