Meerhout

Vrijwilligers gezocht voor inventaris scholenerfgoedcollectie

De inventarisatie van de erfgoedcollectie van basisschool De Duizendpoot in Meerhout gaat een volgende fase in. Het gemeentebestuur is daarom op zoek naar mensen die graag mee de schriftelijke inventarisatiefiches digitaal ingeven in het Erfgoedregister.

Wandplaten, telramen, dia’s, opgezette dieren, filmprojectoren, rekenstaafjes, landkaarten en nog andere attributen. Een enthousiast team inventariseerde de collectie schoolmateriaal van basisschool De Duizendpoot, wat leuke en boeiende foto’s en gegevens opleverde.

Om de handmatig ingevulde inventarisatiefiches te digitaliseren, zoekt Meerhout naar mensen die van thuis uit, of samen in een lokaaltje, kunnen helpen bij het invoeren ervan in de databank. Stuifzand voorziet voor hen een opleiding en begeleiding doorheen heel het traject. Het gaat om een engagement van 3 uur per week.

Vrijwilligers die aan het project willen meewerken kunnen contact opnemen met de Meerhoutse dienst cultuur via 014/24.99.28 per mail cultuur@meerhout.be of annelies@stuifzand.be.