Meerhout

Wilms investeert in drie nieuwe gebouwen

De firma Wilms breidt de komende tijd fors uit. Langs de Molsebaan in Meerhout zal de rolluiken- en zonneweringsfabrikant drie nieuwe gebouwen realiseren. Daardoor zal de opslag- en productieruimte toenemen met 8.000m².

De start van de werken werd woensdag op originele wijze aangekondigd want de 200 schaduwmeesters van Wilms staken symbolisch de eerste spade in de grond.

Erik Wilms, CEO van Wilms: “Vanaf dit najaar bouwen we gespreid over drie fases maar liefst 8.000m² bij. Onze bouwplannen kaderen in het huidige plaatstekort en een optimalisatie van de productieflow. We mikken op midden 2024 om dit project af te ronden.”

© Wilms

Na de totale rebranding begin 2020 en de make-over van de showroom blijft Wilms dus investeren. Productiemanager Pascal Vandeplas vult aan: “Na het vernieuwen van het dak van onze productiehal en de installatie van een eigen confectielijn om onze screendoeken in huis te maken volgt nu in de eerste fase van de plannen de bouw van een centraal magazijn aan de linkerkant van onze site aan de Molsebaan in Meerhout. Beneden komt er daarnaast nog een afhaalbalie en kantoren en boven een refter en polyvalente ruimte voor evenementen. En niet te vergeten buiten een ruime fietsenstalling om de fitheid van de schaduwmeesters te bevorderen.”

© Wilms

Elke beslissing wordt bij Wilms afgetoetst op vlak van duurzaamheid. Zo wordt voor deze gefaseerde investeringen ingezet op geothermie, vloerverwarming, zonnepanelen, een carwash volledig op regenwater voor de vrachtwagens, bestelwagens en poolwagens en een parking met waterdoorlatende grasdallen.

“Met deze uitbreiding zal Wilms zich nog steviger op de kaart kunnen zetten als duurzame en efficiënte speler in de wereld van het maken van schaduw”, stelt burgemeester van Meerhout Nele Geudens.