Mol

Aarde beefde even in Mol-Donk

Het seismisch monitoringnetwerk op en rond de aardwarmtecentrale op de Balmatt-site in Mol-Donk heeft woensdag rond 10 uur een trilling gedetecteerd met een magnitude van ML van 2.1. Dit is de automatische bepaling die nog bijgesteld kan worden. De beving was voelbaar in de directe omgeving.

Op basis van de magnitude en de piekgrondversnelling viel de beving in het rode bereik van het stoplichtsysteem van de aardwarmtecentrale. Dit betekent dat de centrale op een gecontroleerde manier werd stopgezet. Verdere stappen zullen bepaald worden na bijkomende seismologisch onderzoek van de plaatsgevonden trilling(en) door een externe partij.

VITO roept iedereen op die de trilling heeft gevoeld om dit te melden met de adresgegevens via aardwarmte@vito.be. Indien de trilling schade veroorzaakt zou hebben, dan kan die ook worden gemeld via aardwarmte@vito.be. Geef hierbij jouw naam, adres en contactgegevens door, zodat de verantwoordelijke binnen VITO je kan contacteren.