Geel

Camera’s in stadspark en omgeving vergroten veiligheidsgevoel

In de loop van oktober plaatste Geel vier camera’s in het stadspark. Met deze camera’s worden het gebouw in het stadspark, de twee ingangen langs de Technische Schoolstraat en het roze pad in beeld gebracht.

De stad plaatste ook twee camera’s in Stationsstraat. Ter hoogte van de Academie voor Muziek, Woordkunst-Drama en Dans plaatste de stad een extra camera die de derde ingang van het stadspark in beeld brengt. De camera’s zijn een hulpmiddel om overlast te verminderen en het veiligheidsgevoel te vergroten.

De nieuwe veiligheidscamera’s in en aan het stadspark kaderen, net als de camera’s van Pas, in het bredere cameraproject dat Geel in nauwe samenwerking met de politie deze legislatuur uitrolt. Dankzij de camera’s kunnen politieploegen gericht en snel ter plaatse komen bij een incident. Bij misdrijven kunnen de beelden dienen als bewijsvoering.

In november installeert de stad ook twee camera’s op de hoek van Stationsstraat met de Technische-Schoolstraat en Heidebloemstraat. Deze camera’s dienen niet alleen om overlast te verminderen en het veiligheidsgevoel te vergroten, maar passen in het bredere plaatje om de belangrijkste invalswegen van het centrum in beeld te brengen op vlak van mobiliteit.