DesselMol

Controles op correct gebruik fietsverlichting

De komende weken organiseert de lokale politie Balen-Dessel-Mol controles op het correct gebruik van fietsverlichting. Zorg dus dat je fiets in orde is. Nog te veel fietsers vertrekken zonder of met slecht werkende verlichting.

Als fietser ben je enorm kwetsbaar, zeker nu het vroeger donker wordt. De politiecontroles vinden vooral ’s morgens en ’s avonds plaats op drukke schoolroutes en in schoolomgevingen. Maar ook tijdens fuiven of andere evenementen in de politiezone Balen-Dessel-Mol mag je je aan controles verwachten.

De politie controleert alle fietsers en niet enkel schoolgaande jongeren. Ben je ouder dan 16 jaar, dan riskeer je een boete. Wie jonger is dan 16 moet op woensdagnamiddag of zaterdagochtend een verplichte verkeersklas volgen.