Kasterlee

Dertiger uit Tielen bij verstek veroordeeld voor bezit en verkoop van drugs

De rechter veroordeelde bij verstek een man van 39 uit Tielen bij Kasterlee tot een effectieve gevangenisstraf van 20 maanden voor het bezit en de verkoop van speed. Hij krijgt ook nog een boete van 8000 euro.

De politie hield hem op 20 januari tegen met zijn wagen na verdacht rijgedrag bij het naderen van een alcoholcontrole. De speurders vonden in het handschoenkastje van de auto 97 gram speed. Nadien voerde de politie een huiszoeking uit en in de diepvriezer vond men nog 128 gram speed. De verdachte was ook nog in het bezit van een hoeveelheid cannabis en een cruncher of vermaler.

In de smartphone van de man werden berichten aangetroffen over de handel in amfetamines en cannabis, onder meer aan een 14-jarige.