Meerhout

ExxonMobil en ENGIE ontwikkelen windmolenpark in Meerhout dat site van groene stroom zal voorzien

Het energiebedrijf Engie wil op en rond de site van chemiebedrijf ExxonMobil een windmolenpark met vier windturbines bouwen. Die windturbines moeten de chemiefabriek van ExxonMobil in Meerhout van stroom voorzien en hernieuwbare energie voor het elektriciteitsnet in de regio leveren.

Naar schatting gaat het park jaarlijks 44 gigawattuur aan electriciteit leveren. Dat komt overeen met het gemiddelde jaarverbruik van meer dan 14.800 huishoudens. Het definitieve ontwerp van het project hangt af van het proces van de vergunningsaanvraag. Die wordt eind deze maand ingediend.

Het openbaar onderzoek start begin januari volgend jaar voor een periode van 30 dagen. Onder voorbehoud van de nodige goedkeuringen, kunnen de werken begin 2024 starten en kan het park een jaar later in gebruik worden genomen.