Geel

Gelenaar krijgt 12 maanden voorwaardelijk voor partnergeweld

Een Gelenaar van 50 krijgt een voorwaardelijke celstraf van 12 maanden en een boete van 800 euro voor aanhoudend partnergeweld. Zijn slachtoffer krijgt een schadevergoeding van iets meer dan 10.000 euro. Hij moet zich ook laten begeleiden voor zijn agressie- en alcoholproblematiek.

De beklaagde sloeg zijn toenmalige vriendin tegen de grond op 2 juni 2019 op de parking van de tennisclub in Laakdal na een avond uit. Op 9 februari 2020 kreeg de beklaagde het aan de stok met een taxichauffeur na een avond uit met vrienden. Zijn vriendin probeerde hem nog te kalmeren maar dat hielp niet. Integendeel hij bekoelde zijn woede zijn vriendin en hij bleef maar doorgaan terwijl ze op de grond lag. Omstaanders probeerden hem tegen te houden, maar hij bleef maar op haar stampen.