Geel

Gelenaar krijgt voorwaardelijke straf na geweld op vriendin en dreigementen aan politie

Een man van 47 uit Geel kreeg 14 maanden voorwaardelijke celstraf en een boete van 800 euro. De man zat samen met zijn toenmalige vriendin in de wagen op 16 augustus en een voorbijganger zag hoe de vrouw achter het stuur slaag kreeg van een man.

De man ontkende dat hij slagen uitdeelde. De beschuldigde zei dat hij alleen bij de nek had genomen en een paar keer met haar net heen en weer schudde. Toen de politie werd opgeroepen, werden de agenten door de beklaagde bedreigd met woorden en gebaren.

Als voorwaarden aan de voorwaardelijke gevangenisstraf moet de man zich onder meer laten begeleiden voor zijn alcohol- en drugsgebruik. Als het nodig is via een residentiële opname. Zijn toenmalige vriendin krijgt 1.570 euro schadevergoeding.